top of page

Beste bane Eliteserien 2023: Haugesund Sparebank Arena

For første gang er hjemmebanen til FK Haugesund kåret til beste bane i Eliteserien. På andre- og tredjeplass fulgte Åråsen og Lerkendal.


Se hele oversikten over banene i Eliteserien nederst i saken.


FK Haugesund skiftet underlag før 2023-sesongen. Fra å være en tradisjonell gressbane, la klubben om til hybridgress, som brukes av mange av de største klubbene i Europa.


Underlaget har fått fantastiske tilbakemeldinger fra spillerne gjennom hele sesongen. Banemester Halvor Eilerås forklarte om hybridgresset til TV2 i mai i fjor.


– Gresset er bygget opp med et teppe hvor det er mye kunstfiber, så har vi lagt på sand, sådd frø og gjødslet slik at vi vi fikk opp gresset. Banen er stort sett vanlig gras, men fem til ti prosent er kunstgress, sa Eilerås til TV2.


Foto: FK Haugesund


Det er bortelagenes kapteiner som setter karakter på underlaget etter hver kamp. Skalaen går fra 1 til 5 (topp kvalitet).


- Det er hyggelig med et nytt bekjentskap som vinner av beste bane. Åråsen og Lerkendal som havnet på plassene bak Haugesund Sparebank Arena, har begge vunnet kåringen tidligere, sier prosjektleder Peter Werni.


På bildet under er banemester Halvor Eilerås avbildet med beviset på at Haugesund Sparebank Arena er kåret til beste bane for sesongen 2023.


Foto: FK Haugesund


Beste bane Eliteserien - 2023:Comments


bottom of page