top of page

Det vanskelige året

Oppdatert: 26. mar. 2021

Vi i NISO ønsker å berømme dere idrettsutøvere for tålmodigheten og smidigheten dere har vist dette siste drøye - og vanskelige året.

Vi vet hva dere har kjent på. Permitteringer, usikkerheten, åpning og stengning, lite forutsigbarhet rundt jobber og studier ved siden av idretten pga. den situasjonen, mentale utfordringer med mer. Flere har uttrykt at de har vurdert å legge opp for å gå «all in» for studier eller annen jobb. Noen har gitt seg med begrunnelse i samme argumentasjon.

For idrettsutøvere er motivasjonen at man får holde på det man liker aller best - pengene er langtfra det viktigste. Men usikkerheten vet vi har satt sine spor. Da ishockeysesongen nylig ble avsluttet, var tilbakemeldingene fra utøverne at det var godt å få en beskjed, at noen tok en beslutning, slik at man kan ha en viss grad av forutsigbarhet framover.


Så er vi også veldig klar over at mange andre i samfunnet er i samme situasjon. Det har vi stor respekt og forståelse for.

NISO representerer utøvere fra håndball, ishockey, fotball og individuelle idretter. Vi har vært med i prosesser med særforbund, klubborganisasjoner og klubber siden mars 2020 rundt utfordringer knyttet til koronapandemien og idretten. Det har vært krevende for oss, men vi vet det har vært enda mer krevende for dere utøvere. Vi ønsker å rette en stor takk til alle tillitsvalgte som har stilt opp på mange digitale møter i denne perioden. Det har gjort at vi har kunnet møte andre aktører i idretten med en god følelse for hva som er viktigst for dere.


Det er fortsatt stor grad av usikkerhet knyttet til idretten den kommende tiden, men vi vil at dere skal vite at vi gjør det vi kan for å ivareta deres rettigheter og interesser i denne situasjonen. Ta gjerne kontakt hvis dere lurer på noe.


Så benytter vi anledningen til å ønske deg og dine en riktig god påske.


Ta vare på hverandre!


Mvh

NISO

Comments


bottom of page