top of page

Gi rasisme rødt kort-prisen: Gjert Moldestad

Gi rasisme rødt kort deles ut av LO - er et samarbeid mellom NISO og Norsk Folkehjelp - der integrering, samhold og bekjempelse av rasisme, mobbing og andre former for forskjellsbehandling er svært sentralt.Dette er teksten som ble lest opp av Are Tomasgard fra LO under NISO Awards. Prisen ble delt ut av Are Tomasgard og Peter Werni fra NISO/Gi rasisme rødt kort.

Gi rasisme rødt kort-prisen 2018


Idretten er en arena der ALLE skal føle seg inkludert, trygge og med like muligheter til å utfolde og utvikle seg. Dette er noe av det flotteste ved idretten. Den skal gi ALLE like muligheter for deltakelse.


Årets prisvinner har gjort en fantastisk innsats for å gjøre idretten mer åpen og inkluderende - på et område der idretten fortsatt har en del å gå på. Å kunne delta i idrett uavhengig av seksuell legning skal være en selvfølge i 2018. Mange steder i verden har homofile idrettsutøvere det langt tøffere enn her i Norge, men her hjemme er det fortsatt en jobb å gjøre, selv om det har vært jobbet godt på dette området de siste årene.


Årets prisvinner har gjort en særdeles viktig innsats ved å fokusere på å skape et varmere idretts-Norge – der homofile utøvere skal ha sin selvfølgelige plass – enten det er som utøver eller supporter. Med sin sterke posisjon i supportermiljøet har han mobilisert egen supportergruppe og andre grupperinger til å stå sammen for en enda mer inkluderende idrett. Han har støtt på noen fartsdumper underveis i sitt arbeid, men har jobbet målrettet og med stort engasjement for å skape en rausere fotballfamilie.


Prisvinneren har blant annet:

- Satt dagsorden i media med fokus på inkludering av homofile i idretten.- Bidratt med inspirerende foredrag om temaet på samlinger for aldersbestemte landslag. - Fra sentral tribuneplass fått supporterne engasjert i kampen mot homofobi.- Utfordret NFF, NISO, klubber, spillere og publikum for å bli enda mer inkluderende.


Jeg avslutter med å sitere prisvinneren selv fra et foredrag for U16-landslaget i fotball tidligere i sommer:


"Homofili er et tema som har vært tabu. Vi må snakke om det hvis det skal bli en forandring. Vi har snakket veldig mye om rasisme, men vi har ikke snakket så mye om hvordan en garderobe legger til rette for at noen liker noen av samme kjønn."


Vi er utrolig stolte av å tildele Gi rasisme rødt kort-prisen 2018 til:


GJERT MOLDESTAD

Komentarze


bottom of page