top of page

Rekordmange NISO-medlemmer


I februar er det over 1600 NISO-medlemmer. Fra 2012 til utgangen av 2022 har NISO hatt en medlemsvekst på 81 prosent. Det er en utvikling idrettsutøvernes fagforbund er godt fornøyd med. - Dette er hyggelige tall og et godt tegn på at vi har engasjerte norske utøvere - og et medlemstilbud som er relevant og aktuelt, sier forbundsleder Erlend Hanstveit.


NISO ble stiftet i 1995 og representerer i hovedsak utøvere fra håndball, fotball, ishockey og individuell idrett. Medlemstilbudet består blant annet av idrettsfaglig rådgivning, juridisk bistand, innbo- og reiseforsikring (LOfavør), karriereavbruddsforsikring, Idrettens Karrieresenter, psykologbistand via Dag Sørum og mye annet.


Foto: Magnus Torgunrud


- Jeg tror våre tilbud til medlemmene treffer godt. Dette er områder som stadig utvikler seg i takt med behovene og ønskene fra medlemsmassen, sier Hanstveit.


NISOs medlemsutvikling blir også lagt merke til i Landsorganisasjonen. LO har de siste tre årene hatt et prosjekt, LO for alle, som NISO har vært en del av.


- Det er veldig hyggelig å se den fine medlemsutviklingen til idrettsutøvernes fagforbund. NISO gir LO-familien en bredere plattform ved at også idrettsutøverne er med på laget, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.Foto: LO


Når NISO spør utøverne om hvorfor det er viktig å være organisert, er samhold og fellesskap et svar som ofte går igjen.


- Jeg har vært NISO-medlem helt siden starten av min karriere, NISO har en portefølje som støtter deg både i og utenfor idretten – et sterkt NISO vil også være en viktig stemme for utøverne, sier Brann-spiller Andrine Hegerberg.


- Jeg er NISO-medlem - det er viktig at idrettsutøvere står sammen, sier Arsenal- og landslagskaptein Martin Ødegaard.


Foto: Magnus Torgunrud


- Jeg er NISO-medlem - av flere grunner, men først og fremst fordi det er viktig at vi utøvere står sammen, sier Marta Tomac, Våg Vipers. - Jeg er NISO-medlem - sammen står vi sterkere, sier Sander Sagosen landslaget, FHW Kiel og Kolstad fra neste sesong.


- Jeg har vært NISO-medlem siden jeg inngikk min første profesjonelle kontrakt. Jeg anbefaler alle unge utøvere å bli medlem i NISO, sier Jørgen Karterud, VIF Hockey og landslaget.


- Jeg er NISO-medlem - NISO og LO har stilt opp for oss skihoppere ved mange anledninger - likestilling, forsikringer og andre rettigheter - jeg anbefaler NISO-medlemskap til alle utøvere, sier Maren Lundby, hopplandslaget og styremedlem i NISO.Foto: Magnus Torgunrud


Et område NISO har hatt ekstra fokus på de siste årene er tidligere aktive.


- Dette er en gruppe som har gitt mye for norsk idrett, og som vi ønsker å følge opp også etter idrettskarrieren. En del ønsker og trenger bistand i overgangen mot ny karriere. I denne fasen er NISO og Idrettens Karrieresenter viktige. Medlemmene beholder forsikringer og kan nyte godt av andre fordeler. I tillegg samler vi mange tidligere aktive utøvere til NISO Old Stars (fotballturnering red.anm). på Bislett stadion i september hvert år. Dette er en fin arena for denne gruppen, sier NISO-leder, Erlend Hanstveit.

ความคิดเห็น


bottom of page