top of page

Årene 2005-2009

Da er ventetiden over.... Vi presenterer hendelser fra 2005 til 2009. Disse fem årene ble det jobbet hardt for å få på plass bedre vilkår for våre medlemmer, både på og utenfor banen. Det ble kjempet en kamp mot kunstgress, retten til valg av fotballsko (arbeidsutstyr), yrkesforsikring og fotballtrygd. Parallelt var det økt fokus på å bekjempe rasisme som var et problem i idretten. Det var flere saker og kampanjer hvor store profiler som bl.a. John Carew, Morten Gamst Pedersen og Freddy Dos Santos engasjerte seg.


I 2005 inngår NISO en kompetanseavtale med BI Nettstudier, og et par år etterpå utarbeides det flere studieavtaler med NKS og NKI. Det er egne rabattordninger, veiledere og fleksible utdanningsløp som skulle passe utøverens hverdag. I tillegg ble det inngått en samarbeidsavtale med Norsk Tipping om utdanningsstipend forbeholdt NISO-medlemmer. Kr 80 000 ble fordelt årlig blant søkere. Ingvild Stensland (Kolbotn) og John Carew (Lyon) ble kåret til årets spillere. Carew tildeles også Gi rasisme rødt kort-prisen for sitt engasjement i kampen mot rasisme. LOs juridiske avdeling mottar NISOs hederspris.
I 2006 med bakgrunn i forhandlingene mellom NHO og NISO, opprettes det en støtteordning som skal gi medlemmene støtte ved varig tap av ervervsevne. Spillerne i norsk ishockey fikk omsider en etterlengtet yrkesforsikring i Eliteserien. Marie Knutsen (Røa) og Ole Gunnar Solskjær (Manchester United) ble kåret til årets spillere. Freddy Dos Santos (Vålerenga) tildeles Gi rasisme rødt kort-prisen. Dag Solheim mottar NISOs hederspris for blant annet sitt store og viktige engasjement gjennom mange år.
I 2007 kommer NFF og NISO til enighet om en ny markedsavtale. Silje Vaadal, Brede Hangeland og Thomas Kristensen representerte NISO. Årets spiller blir nok en gang, John Carew (Aston Villa). Ane Stangeland Horpestad (Klepp) vinner prisen i kvinneklassen. NISOs Hederspris går til Ole Gunnar Solskjær (Manchester United), og Gi rasisme rødt kort-prisen tildeles; Morten Gamst Pedersen (Blackburn) og Elle Márjá Hæatta. Ole Gunnar Solskjær mottar NISOs hederspris for å være en fantastisk rollemodell, både på og utenfor banen.

I 2008 arrangeres det EM-quiz med landslagsspillerne på TV2 under hele mesterskapet. Dette var et samarbeid mellom TV2, NISO og LO. Årets spiller ble Ingvild Stensland (Kopparberg) for kvinnene. John Carew (Aston Villa) mottar sin tredje årets spiller-pris for herrene. Gi rasisme rødt kort-prisen tildeles Peter Werni. Claus Lundekvam mottar NISOs hederspris for å ha vært en viktig bidragsyter på og utenfor banen. Han stilte alltid opp for NISO og spillerne.I 2009 har NISO i overkant av 600 medlemmer. Kombinertlandslaget melder seg inn som de første vinteridrettsutøverne i organisasjonen. Dette er et tøft år hvor flere klubber sliter økonomisk, og må gjennomføre kostnads- og lønnskuttprosesser. Silje Vaadal går ut i fødselspermisjon og nestleder i styret, Joachim Walltin, inntar rollen som konstituert forbundsleder. Thora Helgadottir (Kolbotn) og Brede Hangeland (Fulham) ble kåret til årets spillere. Gi rasisme rødt kort-prisen tildeles Nasra Abdullah. Terje Scavenius mottar NISOs hederspris for sin særdeles viktige jobb for medlemmene, og han var sentral i arbeidet for å sikre utøvernes beste mulige rettigheter.
Comments


bottom of page