top of page

De store vil alltid være størst

Super League ble annonsert søndag og fotballinteresserte i hele Europa satte kaffen i halsen. 12 utbrytere. 12 av de største klubbene i Europa skal starte sin egen liga.


Protestene har ikke latt vente på seg. Supportere, fotballmyndigheter (UEFA/FIFA) og fotballeksperter har meldt seg på i debatten og forkastet forslaget.


Spillere, trenere/managere i disse klubbene blir satt i en skvis. Her er det så mange spørsmål som dukker opp.


NISO er opptatt av solidaritet. De små, mellomstore og store klubbene må holde sammen. Man trenger ikke være enige om alt, men diskusjonene og dragkampene må foregå innenfor idrettens etablerte fora. Det å etablere en liga på utsiden av dette, er ikke greit.

Spillere, trenere/managere og supportere, er uskyldige brikker i dette - som helt opplagt er et spill. Hvilke konsekvenser eventuell deltakelse i Super League vil få for spillere når det gjelder landskamper etc. er ikke den viktigste diskusjonen nå.


NISO er negative til etablering av Super League og støtter FIFPRO og spillerforeningene i de involverte landene i å få satt en stopper for noe vi anser som en trussel og fare for hele fotballbransjen.


De 12 klubbene som har etablert Super League har store økonomiske muskler og stor nok påvirkning allerede. De store vil alltid være størst. Men de trenger ikke Super League for å vise sin styrke.


NISO

Comentarios


bottom of page