top of page

Erling Braut Haaland på verdenslaget

FIFA/FIFPRO presenterer hvert år verdenslaget (FIFA FIFPRO WORLD 11). Her er det spillerne selv som stemmer fram sine favoritter. For andre år på rad er Erling Braut Haaland en av spillerne på laget. - Under prisutdelingen i Paris mandag kveld, ble Haaland presentert som en av de elleve utvalgte på verdenslaget. Det gjør oss stolte og imponerte, sier forbundsleder, Erlend Hanstveit.

Foto: FIFPRO


I 2022 var det nærmere 19 000 profesjonelle fotballspillere som deltok i avstemningen. I underkant av 400 stemmer kom fra norske utøvere (menn/kvinner).


- Det er et veldig stort engasjement rundt FIFA FIFPRO WORLD 11. Det er en fantastisk prestasjon av Erling som betyr veldig mye for norsk fotball, sier prosjektleder i NISO, Peter Werni. Werni har gjennomført avstemningen på vegne av NISO og FIFPRO.


- Vi i NISO og norsk fotball setter dette veldig høyt. Vi har utøvere i verdensklasse – det må vi alle sette pris på, sier forbundsleder Erlend Hanstveit.

Foto: Magnus Torgunrud


Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen var blant spillerne med flest stemmer på kvinnesiden, men nådde ikke helt opp denne gangen.


Ada Hegerberg har vært på verdenslaget tidligere.


NISO var representert under utdelingen i Paris, ved styremedlem Tore Reginiussen.


Foto: FIFPRO


FIFPRO er den internasjonale spillerforeningen for fotball. Organisasjonen har 65 000 profesjonelle utøvere som medlemmer – utøverne er organisert gjennom 66 nasjonale spillerforeninger – blant annet NISO. FIFPRO og NISO arbeider for å ivareta utøvernes interesser og rettigheter.


Foto: Magnus Torgunrud

Foto: Tore Reginiussen

Foto: Tore Reginiussen

Foto: Tore Reginiussen

Comments


bottom of page