top of page

Fokus på kvinnefotball under FIFPRO-kongressen i Australia

Den årlige generalforsamlingen til den internasjonale spillerforeningen, FIFPRO, ble arrangert i Sydney fra 11. til 15. november. Et av de mest spennende punktene på agendaen var utviklingen til kvinnefotball innen FIFPRO-familien. - Det er en veldig positiv utvikling blant medlemslandene. For tre år siden var det 32 medlemsland som hadde medlemmer fra kvinnefotball. Nå har 48 av landene kvinnelige fotballspillere blant medlemmene. Denne økningen er viktig for å ivareta flere kvinnelige fotballspillere over hele verden, sier NISOs forbundsleder Joachim Walltin.


Som en del av satsningen har FIFPRO ansatt Amanda Vandervort som ansvarlig for kvinnefotball. Hun har erfaring som blant annet spiller, trener og leder i Major League Soccer (MLS). Sarah Gregorius som har spilt over 100 kamper for landslaget til New Zealand blir også sentral i FIFPROs satsning på kvinnefotball.


Amanda Vandervort - ansvarlig for kvinnefotball i FIFPRO.

Likelønnsordninger og bedre forhold for kvinnefotball har stått på agendaen til flere spillerforeninger de siste årene. Norge, Finland, New Zealand og Australia ble trukket fram som nasjoner som har fått til gode avtaler.


- Sammen med medlemslandene er vi forpliktet til å støtte utviklingen av kvinnefotball. Det skjer endringer i høyt tempo, så med Amanda og Sarahs erfaring og talent, vil vi være i forkant av utviklingen, sier avtroppende generalsekretær i FIFPRO, Theo van Seggelen.


NISOs forbundsleder Joachim Walltin i midten, avtroppende generalsekretær Theo Van Seggelen (til venstre) og hans etterfølger Jonas Baer Hoffmann til høyre.

NISOs advokat Eirik Monsen og forbundsleder Joachim Walltin representerte NISO under FIFPRO-kongressen i Sydney. Begge er involvert på den internasjonale arenaen – Monsen var tidligere dommer i FIFA DRC, men er nå dommer i voldgiftsdomstolen CAS. Walltin er styremedlem for den europeiske delen av FIFPRO.


NISOs advokat, Eirik Monsen, under FIFPRO-kongressen i Sydney.
Sydney var vertskap for FIFPRO-kongressen 2019.

Comments


bottom of page