top of page

Intility og Lerkendal beste baner i 2019

Oppdatert: 2. mar. 2020

Kapteinene i Toppserien og Eliteserien skal også i 2020-sesongen kåre de beste banene. I 2019 var det Intility (Toppserien) og Lerkendal (Eliteserien) som fikk høyest poengsnitt. – Dette blir den niende sesongen vi gjennomfører kåringen. Den er viktig for å sette fokus på kvaliteten på underlaget – uavhengig av om det er gress eller kunstgress, sier prosjektleder Peter Werni.


Etter hver serierunde er det bortelagenes kapteiner som setter karakter på underlaget på en skala fra 1 (veldig dårlig) til 5 (topp standard).


- Mitt inntrykk er at kapteinene og spillerne er veldig positive til at det settes fokus på kvaliteten på underlaget. Vi får også positive tilbakemeldinger fra klubbenes anleggsansvarlige og banemannskap. Vi benytter anledningen til å gratulere vinnerne av 2019-kåringen – Intility Arena og Lerkendal stadion, sier Werni.

Joachim Walltin (NISO), Martin Tinnen (Rosenborg/Lerkendal), Anders Øien (Rosenborg/Lerkendal) og Peter Werni (NISO).


Underlag er et viktig tema for NISO. Som et ledd i dette arbeidet arrangerer spillerforeningen og LO en mini-konferanse, tirsdag 24. mars. Temaet er underlag i norsk toppfotball med hensyn til sport og miljø.- Debatten om kunstgress eller naturgress i toppfotballen har vart i mange år. Det er et tema spillerne er veldig opptatt av – det husker jeg selv fra tiden som aktiv, sier den tidligere Lillestrøm- og Aalesund-spilleren.

Kristine Bøe (NISO) og Mikael Pettersson (VIF/Intility).


Her er oversikten over beste baner 2019:

* Her er kun poeng fra ordinær hjemmebane tatt med. Kolbotn, Lyn, Arna-Bjørnar og Avaldsnes har spilt en eller flere kamper på annen arena.


* Ved poenglikhet går banen som har fått flest toppkarakterer (5 poeng) foran på tabellen.Prosjektleder Peter Werni i NISO.

Comments


bottom of page