Landslagets bauta gir seg

Ingrid Hjelmseth satte punktum for en lang landslagskarriere tirsdag kveld. Foran over 10 000 tilskuere på Brann stadion ble hun takket av etter sin siste av i alt 138 landskamper for Norge. Norsk kvinnefotball, landslaget og NISO har mye å takke Ingrid for. Derfor passet det perfekt at Ingrid ble takket av med 2-1 seier over England som var semifinalist i sommerens VM-sluttspill.


Vi i NISO setter veldig stor pris på Ingrid - og hun fortjener all hyllest etter en fantastisk landslagskarriere. Prestasjonene på banen har ført til to EM-sølv (2005/2013) og en EM-bronse (2009). Hun mottok gullballen for sin innsats i sesongen 2013.


I NISO har Ingrid vært styremedlem og tillitsvalgt på landslaget i en årrekke. Hun har stått fram som en bauta i forhandlinger for sine lagvenninner på landslaget og har en stor del av æren for at vilkårene for landslaget de siste årene har fått et viktig løft.


Som del av styret i NISO har hun bidratt i prosesser som har skapt bedre vilkår for norske idrettsutøvere. Ingrid takket av som styremedlem i juni, men vi håper å kunne benytte hennes erfaring og kompetanse også i framtiden.


Nå ønsker vi Ingrid lykke til i sesonginnspurten med Stabæk og takker samtidig for strålende øyeblikk fra din tid på landslaget!

Ingrid Hjelmseth med Dag Solheim under NISO Awards. Foto: Haakon Hoseth