top of page

Like muligheter - et viktig initiativ

Tirsdag var NISO tilstede under lanseringen av likestillingsprosjektet Like muligheter i Holmenkollen. Kulturminister Abid Raja og Like muligheter-ambassadørene Grace Bullen, Amalie Iuel og Maren Lundby var hovedpersonene da prosjektet ble offisielt lansert. - Et veldig bra initiativ som vil bidra til økt fokus på viktigheten av - og kampen for - likestilling i idretten, sier forbundsleder, Erlend Hanstveit.


AMBASSADØRENE: Fra venstre: Grace Bullen, Amalie Iuel og Maren Lundby.


OL-vinner Maren Lundby er styremedlem i NISO - og er en foregangskvinne i kampen for like muligheter for kvinner og menn. Sammen med bryter Grace Bullen og friidrettsutøver Amalie Iuel presenterte de kampanjen.


- Vi er stolte over å være Like muligheter-ambassadører. Dette er et godt og viktig initiativ og det er positivt at flere krefter går sammen for å utjevne forskjellene i idretten, sier Amalie Iuel, Maren Lundby og Grace Bullen.


LO er sammen med Coop og Thon-gruppen, partnere til prosjektet.

- Vi ønsker å bidra til at jenter og kvinner i bredde- og toppidretten får like muligheter som gutta til å drive med idretten sin. Målet er at «Like muligheter» er starten på en nasjonal dugnad som skal bidra til økt satsing på jenter i alle idretter, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

- Som LO-forbund og fagforbund for idrettsutøvere er vi veldig glade for at LO er en av partnerne her. Vi skal gjøre vårt beste for å støtte opp om prosjektet. Jeg vil også benytte anledningen til å takke styremedlem, Maren Lundby, for hennes engasjement når det gjelder likestilling. Hun gjør en strålende jobb og det er vi i NISO stolte av, sier forbundsleder, Erlend Hanstveit.

LO og NISO: Grete Fossli (LO) og Maren Lundby (NISO/Like muligheter).


Kultur- og likestillingsminister, Abid Raja, var tilstede under lanseringen og var strålende fornøyd med prosjektet og ambassadørenes innsats.

- Vi er ett av verdens mest likestilte land. Da må også idretten gi samme muligheter til kvinner som til menn. Som både idretts- og likestillingsminister stiller jeg sterke forventninger til idretten om å levere på likestilling. Det innebærer også at sponsorer motiveres og "pushes" til å sponse kvinnelige idrettsutøvere på lik linje med herreidretten. Jeg vil rette en stor takk til dere som står bak dette initiativet, som sammen med andre prosjekter trekker i riktig retning, sier kultur – og likestillingsminister Abid Raja.


KORONA-HILSEN: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (Venstre) og Maren Lundby (NISO/Like muligheter).


INTERVJU: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja.
Comments


bottom of page