top of page

Naturgress: Spillerne støtter Solbakken

Landslagssjef Ståle Solbakken er tydelig på at norske klubber som prioriterer naturgress bør få økonomisk støtte. Dette er helt i tråd med ønskene til spillerne i Eliteserien og Toppserien i følge en fersk NISO-undersøkelse.

Våren 2021 gjennomførte NISO undersøkelser mot spillerne i Eliteserien og Toppserien. Ett av spørsmålene som ble stilt var “Bør klubber som velger naturgress kompenseres økonomisk for dette?”.


74,8 prosent av spillerne i Eliteserien mener klubber som velger naturgress bør få økonomisk støtte. Tilsvarende tall I Toppserien er 49,3 prosent. De som svarer “vet ikke” utgjør 11,9 prosent I Eliteserien og 35,2 prosent i Toppserien.

På spørsmål om: “Hvis du fikk bestemme hvilket underlag din klubb skal ha på sin hjemmebane – hva ville du valgt?”, svarer 77,9 prosent av spillerne i Eliteserien at de ville valgt naturgress, mens tilsvarende tall for Toppserien er 53,5 prosent på samme spørsmål.

- Underlag har vært et viktig tema for NISOs medlemmer i en årrekke. Dette er et tilbakevennende tema. At landslagssjef, Ståle Solbakken, nå går ut så tydelig med budskap med ønske om økonomisk støtte til klubber som satser på naturgress – er helt i tråd med våre medlemmers ønsker - og naturligvis noe vi støtter opp under, sier konstituert forbundsleder I NISO, Erlend Hanstveit.

Underlag er et tema som er viktig for spillerne. NISO kårer hvert år beste bane i Eliteserien og Toppserien for å ha fokus på godt underlag. - Det er kapteinene til bortelagene som setter karakter etter hver kamp. Dette er en viktig kåring for spillerne. Det er hver sesong fokus på underlag i media og blant spillerne - enten det gjelder gode eller dårlige gressbaner - eller kunstgressbaner. I 2020 var det Lerkendal og Intility Arena som vant kåringene, i henholdsvis Eliteserien og Toppserien, sier prosjektleder i NISO, Peter Werni.

Tall fra NISO-undersøkelsen - april/mai 2021:

Bør klubber som velger naturgress kompenseres økonomisk for dette?

Eliteserien (143 svar): Ja  74.8%

Nei  13.3%

Vet ikke  11.9%

Antall responser 143

Toppserien (71 svar):

Ja  49.3%

Nei  15.5%

Vet ikke  35.2%

Antall responser 71

Hvis du fikk bestemme hvilket underlag din klubb skal ha på sin hjemmebane – hva ville du valgt?

Eliteserien (143 svar):

Kunstgress  15.9%

Naturgress  77.9%

Spiller ingen rolle  6.2%

Antall responser 145

Toppserien (71 svar):

Kunstgress  35.2%

Naturgress  53.5%

Spiller ingen rolle  11.3%

Antall responser 71


Totalt: 214 spillere svarte på spørsmålene.

Comentarios


bottom of page