top of page

Nerea Pena – NISO var nøkkelen i min situasjon!

Nerea Pena kom til Vipers Kristiansand i 2021 og takket for seg sommeren 2023. De to sesongene i Vipers ble preget av mye skader, og hun endte opp med en operasjon tidlig i perioden. Det var et comeback i den siste sesongen, men ble kun et par-tre kamper innen kneet ikke spilte på lag og hun måtte ut - igjen. Den spanske playmakeren forteller at det var mentalt tungt og frustrerende at man ikke hadde muligheten til å bidra mer på et såpass prestisjefylt og dyktig håndballag i en klubb med store forventninger.


I perioden i Vipers ble det dog en stor opptur – graviditet! Det var en spesiell situasjon siden hun var skadet en stund innen svangerskapet, og det dukket opp en del spørsmål knyttet til sykemelding og svangerskap. Hun fikk mye hjelp av jentene på laget i forbindelse med prosesser i det norske systemet, noen av lagvenninne hadde allerede vært igjennom svangerskap selv, samtidig var Nerea sin situasjon noe annerledes.


Hva var den riktige og beste løsningen?NISO ble tidlig en sparringspartner for spørsmålene og videre en del av prosessen. Nerea forteller at det var spesielt nyttig å få informasjon og sørge for at alle forhold ble lagt til grunn og utfallet ble korrekt.


«I min situasjon var det utfordringer knyttet til at jeg både var skadet og gravid på samme tid. Var det riktig med sykepenger eller svangerskapspenger? Det utgjorde en betydelig økonomisk forskjell så det var viktig at ting ble riktig. Her ble NISO og advokat, Line Dahlberg Ottesen, nøkkelen!»


Nerea har god kjennskap til fagbevegelsen og spillerforeningsarbeidet fra før. Hun er selv medlem av den spanske spillerforeningen gjennom 10 år og jobber deltid for organisasjonen - samtidig ble hun medlem i NISO.


«Jeg kjente ikke til NISO før vi hadde et møte med dere – VELDIG VIKTIG med spillerforeninger for håndballspillere. Vi fikk et eget møte for de engelsktalende utenlandske spillerne, og jeg meldte meg inn direkte etterpå. Informasjon er nøkkelen til alt. Jeg har en veldig profesjonell opplevelse av NISO!»


Det kan oppstå ulike situasjoner i løpet av din karriere hvor du trenger noen å rådføre deg med. Det å bli gravid som toppidrettsutøver eller koordinere foreldrepermisjon kan by på utfordringer i en rekke tilfeller. Da er det fint med en fagforening i ryggen. Nerea sin sak løste seg med best mulig utfall og det hele ble korrekt. Hun mottok utestående betaling og saken er avsluttet. Det var god dialog mellom spiller og klubb - noe vi setter stor pris på.


Vi ønsker Nerea masse lykke til videre med familielivet og håndballkarrieren!

Comments


bottom of page