top of page

NISO 25 år - en hilsen til norske idrettsutøvere og norsk idrett!
I dag feirer NISO 25-årsjubileum. Det er under spesielle omstendigheter, men samtidig på et tidspunkt der idrettsutøverne og samfunnets behov for å stå sammen trolig er sterkere enn noen gang. Hver for oss er det begrenset hva vi kan få til, men når vi samler oss, har vi mye større styrke og trygghet.


Vi har i de siste ukene uttalt at idretten ikke lenger er like viktig. I det store bildet er det selvsagt helt riktig. Det er så mange andre bransjer og folk i samfunnet som lider mer enn idretten. Ansatte i helsevesenet, servicenæringene, lærere, barnehageansatte, skoleelever og mange andre.


Men: Idrettsutøvere, kunstnere, skuespillere og andre kulturarbeidere bidrar til å gi oss noe annet å tenke på. Ting som appellerer til interessene - og ikke minst følelsene våre. Og er det noe vi trenger nå, så er det positive impulser.


De siste ukene har NISO funnet fram høydepunkter fra norsk idrett de siste 25 årene. Det har ikke vært enkelt. Det er så utrolig mye å velge i. Så mange fantastiske øyeblikk. Det er urettferdig å trekke frem noen, men lukk øynene å se for deg dine favoritt-øyeblikk fra norsk idrett. Om det er en stafettbragd i langrenn, håndballjenter, en norsk scoring i Premier League, Bundesliga eller La Liga, cupfinalen, OL-gull, VM-gull - og sånn kunne vi fortsatt lenge.


Disse heltene - og alle som jobber hardt hver dag på trening, konkurranse og kamp for å gi oss nye høydepunkter er våre medlemmer. Det er dere. Som NISO-leder vil jeg på vegne av styret, administrasjonen og alle medlemmer gi dere en stor takk for den jobben dere legger ned. Hver dag. Og tro meg. Det å være toppidrettsutøver er ikke en åtte-til-fire jobb.


Vår historie er kort i forhold til andre bransjer. NISO er en del av LO. Deres historie strekker seg over 100 år lenger tilbake. Idrett er fortsatt en fersk bransje, men vi har allikevel kommet langt de første 25 årene.


Jeg vil rette en stor takk til de foregående forbundslederne Morgan Andersen og Silje Vaadal. Uten dere hadde NISO ikke vært der vi er i dag. I tillegg vil jeg takke alle tidligere, og nåværende styremedlemmer, tillitsvalgte, medlemmer og ansatte for en formidabel innsats gjennom de første 25 årene.


Jeg vil på vegne av NISO også takke Idrettsforbundet, særforbundene, Abelia/NHO Idrett, klubborganisasjonene og klubbene for samarbeidet vi har. Vi er ofte enige, og noen ganger uenige om problemstillinger, men jeg opplever at vi har gjensidig forståelse og respekt for hverandre - og det er en av norsk idretts styrker.


NISO retter også en stor takk til LO som tok oss inn i LO-familien. Gjennom LO har vi tilgang til svært gode ressurser innen juss, arbeidsliv, organisasjon og et kollektiv av andre forbund innen ulike bransjer. LOs støtte har vært viktig for at NISO har kommet dit vi er i dag.


Det har aldri vært flere NISO-medlemmer. De siste ukene har det vært en historisk økning med over 60 nye utøvere. Nå er vi over 1400 medlemmer. Vi har aldri vært flere.


Da NISO ble stiftet 1. april 1995 var det mange utfordringer for et ferskt fagforbund. Verving av medlemmer, viktige saker for idrettsutøvere, forsikringsordninger, bonusavtaler, juridisk bistand og mye mer.


Men aller viktigst var det å stå sammen. Det er minst like viktig i dag.


Vi gleder oss til de neste 25 årene!


Forbundsleder Joachim Walltin,

på vegne av styret i NISO

Opmerkingen


bottom of page