top of page

NISOs hederspris 2018: Norges Fotballforbund

Forbundsleder Joachim Walltin og David Moyes (eks. Everton-, Manchester United-, West Ham-manager) delte ut NISOs hederspris under NISO Awards i helgen.


Her er begrunnelsen for NISOs hederspris, som ble lest opp av forbundsleder Joachim Walltin under overrekkelsen av prisen til fotballpresident Terje Svendsen.


NISO hederspris 2018:


Hedersprisen er en ærespris som i år deles ut til en organisasjon som har utrettet noe ekstraordinært for NISO - og norsk idrett. Tidligere prisvinnere er blant annet Ole Gunnar Solskjær, Dagfinn Enerly, Roar Strand, advokat Terje Scavenius, Claus Lundekvam, Brede Hangeland og Gro Hammerseng-Edin – for å nevne noen.


NISO har lang og god tradisjon med å samarbeide om holdningsskapende aktiviteter med prisvinneren. Gi rasisme rødt kort-kampanjen er hvert år tilstede under cupfinaler og landskamper. Dette samarbeidet er viktig for kampanjen – og vi setter stor pris på velviljen og engasjementet.


Prisvinneren har engasjert seg sterkt i idrettsutøvernes overgang til ny karriere. Dette er et område vi i NISO ser på som noe av det aller viktigste vi gjør. I 2015 ble Idrettens Karrieresenter etablert. Dette var en milepæl for NISO og våre medlemmer. Prisvinneren har vært helt sentral i dette arbeidet. Det hadde ikke vært noe karrieresenter i dag uten forståelse, vilje og finansiering fra prisvinneren.


I 2017 ble det inngått en historisk avtale – som har fått oppmerksomhet over hele verden. De norske landslagene for menn og kvinner inngikk en avtale som sikret begge lagene lik lønn. NISO var del av disse forhandlingene – og ble meget positivt overrasket da forslaget om likelønn kom på bordet fra vår forhandlingsmotpart. Modig, tidsriktig og fortjent.


Årets prisvinner er den eldste mottaker av NISOs hederspris gjennom tidene med sine 116 år, men er ung til sinns og nytenkende. Vi kan garantere dere drakamper i framtiden, men også et videre godt samarbeid.


NISOs hederspris 2018 – går til NORGES FOTBALLFORBUND

bottom of page