top of page

Twitter, Instagram og Facebook må ta ansvar

Oppdatert: 3. mai 2021

Fra fredag 30. april kl. 15.00 til mandag 3. mai kl. 23.59 støtter mange fotballspillere og organisasjoner opp om boikott av sosiale medier. Markeringen er et kraftig signal til selskapene på sosiale medier om at det må bli slutt på anonyme kontoer som sprer rasisme og annen hets i Premier League.FIFPRO, UEFA, den engelske spillerforeningen (PFA), Premier League, toppdivisjonen for kvinner, det engelske fotballforbundet (FA), samt en rekke spillere - vil i denne perioden ikke publisere innhold på Twitter, Instagram og Facebook. Aksjonen er en markering etter at man i lang tid har opplevd rasisme og hets mot spillere i sosiale medier.


Det kreves nye rutiner for blant annet Twitter, Instagram og Facebook når det gjelder rasisme og hets fra anonyme profiler. Det kreves tiltak og handling fra alle aktørene.


NISO støtter aksjonen og mener der er helt riktig å adressere ansvaret for denne utviklingen til selskapene som leverer tjenester på sosiale medier. Her må bransjen selv finne trygge og gode løsninger som verner spillere, men også alle andre i samfunnet.


Digital mobbing og hets er et samfunnsproblem - spesielt blant unge mennesker. Denne aksjonen vil forhåpentligvis sørge for at problematikken blir tatt tak i. Det er prisverdig at spillerne i Premier League og de store organisasjonene innen fotballen, på vegne av oss alle nå sier at nok er nok.


NISO

Comments


bottom of page