top of page

Viktige møter i Marbella

For NISO er møter med spillergruppene noe av det aller viktigste vi gjør. Hvert år besøker vi medlemmene der de har samlinger. Mange av lagene i Eliteserien og OBOS-ligaen er nå på plass i Marbella, så i løpet av en effektiv uke får NISO gjennomført møter med 14-15 spillergrupper.Under møtene er det fokus på nyheter fra NISO, overgangen til ny karriere, forsikringer, nytt fra kollektive forhandlinger og mye mer. I tillegg kan spillerne ta opp temaer som de er opptatt av.


- Vi ønsker å møte flest mulig spillere årlig. Det gir oss impulser på hva som er viktig i deres hverdag og samtidig muligheten for oss til å formidle relevante fra oss i NISO, sier forbundsleder Joachim Walltin.Møter med spillergruppene


I Marbella har mange klubber i Eliteserien og OBOS-ligaen treningsleir for å gjøre unna de siste forberedelsene til seriestart. Mellom kamper og treninger blir det blant annet tid til møter med NISO.


- Dette er en fin anledning for oss til å bli bedre kjent med nye spillere, treffe medlemmer, samt pleie kontakt med noen av de ansatte i klubbene. Spillerne må vite om NISOs rolle - og ha forståelse for hvordan vi kan bistå de under og etter karrieren, slik at de i størst mulig grad kan konsentrere seg om å gjøre jobben sin. NISOs jobb er å ta seg av oppgaver som for eksempel kontrakter, forsikringer – samt formidle våre tilbud om karriereveiledning, mental helse og utdanningsstipender, sier Walltin.


FIFPro: Recognise, Report, Remove


Under årets møter er det i tillegg til informasjon fra NISO, også fokus på hjernerystelser. Den internasjonale spillerforeningen, FIFPro, har satt i gang en kampanje der fokuset er på konsekvensene av hjernerystelser og hvordan spillere og klubber skal håndtere slike tilfeller. Kampanjen har fokus på: "Recognise (gjenkjenn), Report (rapporter), Remove (bytt ut). Se video om kampanjen under:Velkommen, Madiou!


I Marbella ble også NISOs nye rådgiver, Madiou Konate, presentert for spillerne. Madiou har blant annet spilt for Molde, Hønefoss og Strømmen – og skal gi råd til utenlandske spillere i norsk fotball. Til daglig har han engasjement for Viking som trener i ungdomsavdelingen, Wang og Rogaland idrettskrets.


- Madiou har et bredt kontaktnett i norsk fotball og blir en ressurs for oss i rollen som rådgiver for utenlandske spillere. Han har masse erfaring, er språkdyktig og blir viktig for NISO i jobben for å nå ut enda bedre til utenlandske spillere i Norge, sier Walltin.Mye av fokuset under Marbella-møtene gikk også på forberedelser til ny karriere etter idretten. I løpet av våren er det viktige datoer både for karriereveiledning, gjennom Idrettens karrieresenter, og søknadsfrister for utdanningsstipend.


Idrettens karrieresenter har samlinger for de yngste medlemmene, samt de som er midt i karrieren, 3. juni. Medlemmer som nærmer seg slutten, og de som har lagt opp, har samlinger 27. mai og 11. juni.


I tillegg er det mulig å søke utdanningsstipend 1. mars og 1. september. Utdanningsstipendene er et samarbeid mellom Norsk Toppfotball, Norges Fotballforbund og NISO.Mer info om Idrettens karrieresenter (karriereveiledning, stipender, FIFPro Online Academy etc.):
Comments


bottom of page